Vitamine C als oppeper voor de huid.

We kennen vitamine C (ascorbinezuur) allemaal vanuit de citrusvruchten, iedereen weet dat dit enorm detoxerend is voor het lichaam, maar vitamine C is niet enkel gezond voor de binnenkant maar ook voor de buitenkant. Er kan echter nog een extra cosmetisch effect bereikt worden door vitamine C aan te brengen op de huid, dat niet bereikt kan worden door de inname van voldoende vitamine C in de voeding

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel) in de huid. Dit is nodig om de huid te verstevigen, collageen is nu eenmaal het eiwit dat het bindweefsel bij elkaar houd. Bijvoorbeeld in je botten, bloedvaten maar ook in je huid. Naarmate we ouder worden, worden de cellen die collageen produceren minder gestimuleerd waardoor er een tekort aan collageen ontstaat en het bindweefsel in de huid vermindert en er verslapping onstaat.

Vitamine C werkt als anti-oxidant. Vrije radicalen of giftige stoffen, gevormd door bijvoorbeeld overmatig zonlicht of roken, zijn zeer agressief in het beschadigen van het collageen en de huid, met rimpels en lijntjes tot gevolg. Vitamine C kan vrije radicalen “vangen” en huidveroudering vertragen.

Vitamine C is nog steeds een zuur, en een zuur op de huid heeft een peelende of exfoliërende werking op voorwaarde dat de concentratie van vitamine C hoog genoeg is in het cosmetica product.
Ascorbinezuur zorgt voor vernieuwing van de huid. Dit ingrediënt maakt de huid gladder, gezonder en steviger. Het maakt acné littekens en pigmentvlekjes veel lichter, dikkere huiden dunner en stimuleert de doorbloeding in de huid. Maar het belangrijkste aan een peelend effect is dat hij ervoor zorgt dat je serum erna voor 100% in de huid kan dringen!

In een kuur maakt hij de vochtbalans in de huid terug in orde, dit geeft je een prachtige éclat en glow. Dus heb je een trouw of een belangrijk feest? Doe een paar weken op voorhand een vitamine C kuur!

Nu zit er een addertje onder het gras van de vitamine C.
Er zijn bepaalde spelregels om vitamine C in de comsetica te verwerken.

· Vitamine C werkt alleen in hoge concentraties (minstens 4% nodig). Alles ver boven deze concentratie gaat een exfolierend effect hebben dus opgepast met lang gebruik, u gaat veel beter resultaat met een kuurvorm hiervan.
· Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten. Vitamine C en vitamine E vormen een gouden duo.
· Vitamine C is zeer instabiel en kan heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Geoxideerd vitamine C ( gereageerd met zuurstof in de lucht) verliest niet alleen zijn werkzaamheid, maar kan zelfs voor de vorming van zuurstofradicalen zorgen (het tegenovergestelde effect dus). Dus bewaar je producten in het donker .

·Bij ons kan je Zuivere vitamine C vinden het

· Forte C 12% serum: Hydrateert en revitaliseerd de huid, verbetert de stextuur en de huidskleur. Dit is een 6 weken kuur dat enkel ’s avonds mag worden aangebracht.
· Vitamine C serum: Hydrateert en helpt bij het verbeteren van onvolkomenheden, herstelt een gezonde glans, verbetert en verfrist de teint.
· Retinoid C cream: Verbetert het uiterlijk en de kwaliteit van de huid met fijne lijntjes, rimpels, verkleuringen en acnelittekens. Tegelijkertijd verbert het de elasticiteit en helderheid van de huid, waardoor het de teint verfrist.

Nog een leuk weetje:
Scheurbuik, Een ernstige ziekte die zeelui in vroegere tijden opliepen bij een tekort aan vers fruit en groente… Heel akelig! Vitamine C, was de remedie tegen scheurbuik.