Laserbehan­delingen

Als één van de eerste skinexperts en als Master of Beauty in 2019, is Esthetiek Amaranthe dé plek waar je huid opnieuw gezond wordt.
Je wordt dan ook vertroeteld van kop tot teen. Wij maken daarvoor niet alleen gebruik van de nieuwste apparatuur en huidanalysetoestellen, maar werken ook met de beste producten. Zo werd Juliette Armand al twee keer uitgeroepen tot beste merk van het jaar!

Hoe gaan we te werk?

We gebruiken de Quatro laser, een medische laser die hèt van hèt is op de markt. De laser telt niet één nanometer, maar vier verschillende nanometers. Elke golflengte richt zich op een andere structuur in de haarfollikel. Daarom is het mogelijk om elk haartype, huidtype en lichaamsdeel definitief te ontharen, en dat voor maar liefst 95%. Hierdoor is de Quatro laser de meest effectieve laser op vlak van definitieve ontharing.

Bovendien kent de laser een koelingssysteem dat tot -16°C gaat. Hierdoor wordt de behandeling een stuk comfortabeler voor de klant en wordt de kans op verbranding of huidletsels kleiner. Zo kunnen we de behandeling veilig uitvoeren. Als huidexpert is het enorm belangrijk om te werken met medische apparatuur van topkwaliteit zodat we onze klanten kunnen behandelen met de beste behandelingen op de markt.

Ontdek ook onze andere behandelingen.

Veelgestelde vragen

Wat is een quatro wavelenght laser voor definitieve ontharing?

Een Quatro Wavelength laser is een geavanceerde technologie die vier verschillende golflengten combineert in één apparaat voor definitieve ontharing. Deze golflengten zijn doorgaans 755 nm (Alexandrite), 810 nm (Diode), 940 nm, en 1064 nm. Elke golflengte heeft unieke eigenschappen en voordelen:

 1. 755 nm Alexandrite: Ideaal voor het verwijderen van fijn en licht haar en werkt goed op lichte huidtypen.
 2. 810 nm Diode: Geschikt voor alle huidtypen en haarkleuren. Het biedt een diepere penetratie van de haarzakjes, waardoor het effectief is voor grotere gebieden zoals de benen en rug.
 3. 940 nm: Deze golflengte dringt dieper door in de huid en richt zich op de bloedvaten die de haarzakjes voeden, wat zorgt voor een langduriger effect.
 4. 1064 nm Nd YAG
  : Deze golflengte is veilig en effectief voor donkerdere huidtypen en werkt goed voor diepere haarzakjes.

Door deze vier golflengten te combineren, kan de Quatro Wavelength laser een breder scala aan huid- en haartypen behandelen. Dit maakt het een veelzijdige en efficiënte optie voor mensen die op zoek zijn naar definitieve ontharing. De combinatie van verschillende golflengten zorgt ervoor dat de laser zowel oppervlakkige als diepe haarzakjes kan bereiken, wat resulteert in een grondige en langdurige ontharing.

De Quatro Laser voor definitieve ontharing werkt door het gebruik van vier verschillende golflengten (755 nm, 810 nm, 940 nm en 1064 nm) om haarzakjes te vernietigen en verdere haargroei te voorkomen. Het proces verloopt als volgt:

 1. Absorptie door Melanine: De laser zendt geconcentreerde lichtpulsen uit die worden geabsorbeerd door het pigment (melanine) in de haarzakjes. Verschillende golflengten worden door verschillende huid- en haartypen geabsorbeerd, waardoor de Quatro Laser veelzijdig is en effectief op een breed scala aan patiënten.

 2. Omzetting naar Warmte: De geabsorbeerde lichtenergie wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt verwarmd. Dit thermische effect beschadigt de haarzakjes, waardoor ze niet langer in staat zijn om nieuw haar te produceren.

 3. Doelgerichtheid en Veiligheid: Elke van de vier golflengten richt zich op verschillende diepten in de huid en verschillende structuren van het haarzakje. De 755 nm Alexandrite is zeer effectief voor licht en fijn haar, de 810 nm Diode biedt een diepere penetratie voor een breder scala aan huid- en haartypen, de 940 nm werkt op de bloedvaten die de haarzakjes voeden, en de 1064 nm NdYag is veilig voor donkerdere huidtypen en diepere haarzakjes.

 4. Koeling en Comfort: Moderne Quatro Laser-systemen zijn uitgerust met koelsystemen die de huid tijdens de behandeling koelen. Dit zorgt voor comfort en beschermt de huid tegen oververhitting en mogelijke bijwerkingen.

 5. Herhaling van Behandelingen: Omdat haar in verschillende groeifasen zit, zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarzakjes effectief te behandelen. Meestal zijn 6 tot 8 sessies nodig voor optimale resultaten, met een interval van enkele weken tussen elke sessie.

Door deze methode zorgt de Quatro Laser voor een effectieve, veilige en langdurige ontharing, geschikt voor een breed scala aan huid- en haartypen.

De pijnbeleving tijdens een behandeling met de Quatro Laser varieert per persoon, maar over het algemeen wordt de behandeling als goed te verdragen beschouwd. Enkele factoren die de pijnbeleving kunnen beïnvloeden zijn de individuele pijngrens, het behandelde gebied en de dikte van het haar. Hier zijn enkele details:

 1. Koelingssystemen: Moderne Quatro Laser-systemen zijn uitgerust met geavanceerde koelingsmechanismen die de huid tijdens de behandeling koelen. Dit helpt om het ongemak te verminderen door de huid te beschermen tegen de hitte van de laser.

 2. Lichte Prikkelingen: De meeste patiënten beschrijven het gevoel tijdens de behandeling als lichte prikkelingen of het knappen van een elastiekje tegen de huid. Dit komt door de geconcentreerde lichtpulsen die worden geabsorbeerd door de haarzakjes.

 3. Behandelde Gebieden: Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere. Gebieden met een dunnere huid, zoals de bovenlip of bikinilijn, kunnen iets pijnlijker aanvoelen dan gebieden met een dikkere huid, zoals de benen of rug.

 4. Pijngrens: Iedereen heeft een andere pijngrens, dus de ervaring kan per persoon verschillen. Sommige mensen voelen nauwelijks pijn, terwijl anderen het ongemak iets meer kunnen voelen.

Over het algemeen wordt de behandeling met de Quatro Laser als minder pijnlijk ervaren dan traditionele ontharingsmethoden zoals harsen. Bovendien zijn de sessies relatief snel en het ongemak is meestal van korte duur. De voordelen van langdurige ontharing wegen vaak op tegen de tijdelijke ongemakken die tijdens de behandeling kunnen worden ervaren.

Het aantal sessies dat nodig is voor een permanent resultaat met de Quatro Laser kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het haartype, de haarkleur, het huidtype en het behandelde gebied. Over het algemeen zijn meerdere behandelingen nodig om optimale resultaten te bereiken. Hier zijn enkele richtlijnen:

 1. Gemiddeld Aantal Sessies: Voor de meeste mensen zijn er gemiddeld 6 tot 8 sessies nodig om een aanzienlijke vermindering van de haargroei te bereiken. Dit komt doordat haar in verschillende groeifasen zit en de laser het meest effectief is tijdens de actieve groeifase (anagene fase).

 2. Tijd tussen Sessies: De behandelingen worden meestal met tussenpozen van 4 tot 6 weken uitgevoerd. Dit tijdsinterval zorgt ervoor dat de laserbehandelingen de haarzakjes in de anagene fase kunnen targeten.

 3. Factoren die Invloed Hebben op het Aantal Sessies:

  • Haartype en Haarkleur: Donker haar met meer melanine absorbeert de laserenergie beter dan licht haar, waardoor minder sessies nodig kunnen zijn. Dikker haar kan ook meer behandelingen vereisen.
  • Huidtype: Mensen met een lichtere huid en donker haar reageren meestal sneller op de behandeling. Voor mensen met een donkere huid of licht haar kan het aantal benodigde sessies hoger zijn.
  • Behandeld Gebied: Sommige gebieden van het lichaam, zoals het gezicht, kunnen meer sessies vereisen dan andere gebieden zoals de benen of de rug.
 4. Onderhoudssessies: Hoewel veel mensen een aanzienlijke en langdurige vermindering van de haargroei ervaren na de aanbevolen behandelingscyclus, kunnen er periodieke onderhoudssessies nodig zijn om de resultaten te behouden. Deze sessies zijn meestal minder frequent, bijvoorbeeld één keer per jaar.

Het is belangrijk om te weten dat hoewel de Quatro Laser zeer effectief is in het verminderen van haargroei, het resultaat van persoon tot persoon kan verschillen. Een consultatie met een gekwalificeerde specialist kan helpen om een persoonlijk behandelingsplan te ontwikkelen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Ja, de Quatro Laser is geschikt voor alle huidtypen, dankzij de combinatie van vier verschillende golflengten (755 nm, 810 nm, 940 nm en 1064 nm) die elk hun unieke voordelen hebben voor diverse huid- en haartypen. Hier is hoe de verschillende golflengten bijdragen aan de veelzijdigheid van de Quatro Laser:

 1. 755 nm Alexandrite: Deze golflengte is zeer effectief voor het behandelen van lichte huidtypen (Fitzpatrick I-III) en is bijzonder geschikt voor het verwijderen van fijn en licht haar.

 2. 810 nm Diode: De diode-golflengte is een veelzijdige optie die veilig is voor alle huidtypen, inclusief zowel lichte als donkere huid (Fitzpatrick I-VI). Het biedt een diepere penetratie en is effectief voor een breed scala aan haarkleuren en -diktes.

 3. 940 nm: Deze golflengte bereikt de haarzakjes op een diepere huidlaag en richt zich ook op de bloedvaten die de haarzakjes voeden. Dit maakt het geschikt voor verschillende huidtypen en draagt bij aan een langduriger effect.

 4. 1064 nm Nd Yag: is bijzonder veilig voor donkere huidtypen (Fitzpatrick IV-VI) omdat het dieper doordringt in de huid zonder het omringende pigment te beschadigen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een donkere huid en dikke haren.

Dankzij deze combinatie van golflengten kan de Quatro Laser effectief en veilig worden gebruikt op alle huidtypen, van zeer lichte tot zeer donkere huid. Het is echter belangrijk om te worden behandeld door een ervaren professional die de juiste instellingen kan kiezen voor jouw specifieke huid- en haartype om optimale resultaten te garanderen en het risico op bijwerkingen te minimaliseren.

Tijdens een consultatie zal een specialist je huid- en haartype evalueren en een persoonlijk behandelingsplan opstellen dat is afgestemd op jouw behoeften, zodat je op een veilige en effectieve manier kunt profiteren van de voordelen van laserontharing met de Quatro Laser.

De duur van een behandelsessie met de Quatro Laser hangt af van het te behandelen gebied en de dichtheid van het haar. Hier zijn enkele richtlijnen voor de gemiddelde behandeltijden van verschillende lichaamsdelen:

 1. Gezicht: Behandelingen voor kleinere gebieden zoals de bovenlip, kin of wangen duren meestal 10 tot 20 minuten.

 2. Oksels: Een sessie voor de oksels duurt doorgaans ongeveer 15 tot 30 minuten.

 3. Bikinilijn: Voor de bikinilijn kan een behandelsessie tussen de 20 en 40 minuten duren, afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied.

 4. Benedenbenen: Het behandelen van de onderbenen kan ongeveer 30 tot 45 minuten duren per sessie.

 5. Volledige Benen: Behandelingen voor de volledige benen duren meestal tussen 60 en 90 minuten.

 6. Rug: Voor de rug kan een sessie variëren van 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied en de dichtheid van het haar.

 7. Borst: Een sessie voor de borst duurt meestal 30 tot 45 minuten.

 8. Armen: Behandelingen voor de armen kunnen variëren van 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de oppervlakte en haardichtheid.

Het is belangrijk om te weten dat deze tijden kunnen variëren afhankelijk van individuele factoren zoals de haardichtheid en de grootte van het behandelde gebied. Tijdens een consultatie kan de specialist een betere inschatting geven van de tijd die nodig is voor jouw specifieke behandelingsgebied.

De Quatro Laser is ontworpen om efficiënt te werken, waardoor de behandeltijden vaak korter zijn dan bij andere ontharingsmethoden. Dit maakt het een handige optie voor mensen met een drukke levensstijl die op zoek zijn naar effectieve en langdurige ontharing.

Zoals bij elke medische of cosmetische behandeling, kunnen er bijwerkingen optreden na een behandeling met de Quatro Laser. Over het algemeen zijn deze bijwerkingen mild en tijdelijk. Hier zijn enkele van de meest voorkomende bijwerkingen:

 1. Roodheid en Zwelling: Direct na de behandeling kunnen de behandelde gebieden rood en licht gezwollen zijn. Dit is een normale reactie en verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een paar dagen.

 2. Huidirritatie: De huid kan tijdelijk geïrriteerd aanvoelen, vergelijkbaar met een lichte zonnebrand. Dit kan zich uiten als een branderig gevoel of milde jeuk. Het gebruik van een kalmerende crème kan helpen om dit ongemak te verlichten.

 3. Korstvorming: In zeldzame gevallen kunnen er kleine korstjes ontstaan op de behandelde gebieden. Deze verdwijnen meestal vanzelf binnen enkele dagen tot een week.

 4. Pigmentveranderingen: Sommige mensen kunnen tijdelijke veranderingen in huidpigmentatie ervaren, zoals lichte hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (lichte vlekken). Dit komt vaker voor bij mensen met een donkere huid en verdwijnt meestal vanzelf binnen enkele weken tot maanden.

 5. Blaarvorming: Zeer zeldzaam kan blaarvorming optreden. Dit komt meestal voor als gevolg van een onjuiste behandeling of bij mensen met een zeer gevoelige huid. Het is belangrijk om de blaren niet te openen en de huid te laten genezen om littekenvorming te voorkomen.

 6. Huidinfecties: Hoewel zeer zeldzaam, is er een kleine kans op huidinfecties als gevolg van de behandeling. Het is belangrijk om de behandelde gebieden schoon te houden en instructies van de specialist op te volgen om infecties te voorkomen.

Nazorg Tips:

 • Vermijd direct zonlicht en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF op de behandelde gebieden om pigmentveranderingen te voorkomen.
 • Vermijd hete baden, sauna’s en intensieve fysieke activiteit gedurende 24-48 uur na de behandeling om irritatie te minimaliseren.
 • Volg de instructies van de specialist zorgvuldig, inclusief het gebruik van voorgeschreven kalmerende crèmes of lotions.

De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen. Tijdens je consultatie zal de specialist je uitgebreid informeren over mogelijke bijwerkingen en hoe je deze kunt minimaliseren. Over het algemeen wordt de Quatro Laser beschouwd als een veilige en effectieve methode voor langdurige ontharing, met een laag risico op ernstige bijwerkingen wanneer uitgevoerd door een gekwalificeerde professional.

De Quatro Laser biedt langdurige vermindering van haargroei, maar het is belangrijk om te begrijpen wat “permanent” betekent in de context van laserontharing. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Langdurige Vermindering: De Quatro Laser is zeer effectief in het aanzienlijk verminderen van haargroei. Veel mensen ervaren een blijvende vermindering van 70% tot 90% van de haargroei na de aanbevolen behandelingscyclus. Dit betekent dat het meeste haar permanent wordt verwijderd of dat de resterende haargroei veel dunner en lichter is.

 2. Meerdere Sessies Nodig: Om deze langdurige resultaten te bereiken, zijn meerdere sessies nodig. Dit komt doordat laserontharing het meest effectief is tijdens de actieve groeifase (anagene fase) van het haar, en niet alle haren bevinden zich gelijktijdig in deze fase.

 3. Onderhoudssessies: Hoewel veel mensen langdurige resultaten bereiken, kan het voorkomen dat er af en toe onderhoudssessies nodig zijn om de resultaten te behouden. Dit komt doordat hormonale veranderingen of andere factoren nieuwe haargroei kunnen stimuleren.

 4. Individuele Variaties: De effectiviteit van de behandeling kan variëren afhankelijk van individuele factoren zoals huidtype, haarkleur, haardikte, en hormonale invloeden. Donker haar en lichte huid reageren doorgaans het beste op laserontharing, maar de Quatro Laser is ontworpen om effectief te zijn voor een breed scala aan huid- en haartypen.

 5. Wat Betekent Permanent?: In de context van laserontharing betekent “permanent” vaak dat de behandelde haarzakjes langdurig inactief blijven en geen nieuw haar produceren. Echter, sommige haarzakjes kunnen zich uiteindelijk herstellen en nieuwe, vaak dunnere en lichtere, haren produceren.

 6. Wetenschappelijke Ondersteuning: Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat laserontharing een effectieve methode is voor langdurige vermindering van haargroei, met veel mensen die na een volledige behandelingscyclus jarenlang gladde huid ervaren.

Kortom, de resultaten met de Quatro Laser kunnen zeer langdurig zijn, met veel mensen die een blijvende vermindering van haargroei ervaren. Hoewel sommige onderhoudssessies nodig kunnen zijn, zijn de meeste gebruikers zeer tevreden met de vermindering en de kwaliteit van de haargroei na de behandeling.

Ja, er zijn enkele belangrijke voorbereidingen die je moet treffen om ervoor te zorgen dat je behandeling met de Quatro Wavelength laser zo effectief en comfortabel mogelijk verloopt. Hier zijn de belangrijkste stappen:

 1. Vermijd Zonblootstelling: Vermijd blootstelling aan direct zonlicht en gebruik geen zonnebanken gedurende minstens vier weken voor de behandeling. Een gebruinde huid kan de effectiviteit van de laser verminderen en het risico op bijwerkingen vergroten.

 2. Gebruik Zonnebrandcrème: Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF op de gebieden die behandeld zullen worden om huidbeschadiging door de zon te voorkomen.

 3. Stop met Harsen en Epileren: Vermijd harsen, epileren of het gebruik van ontharingscrèmes gedurende vier weken voor de behandeling. Deze methoden verwijderen het haarzakje, dat nodig is voor de laserbehandeling om effectief te zijn. Scheren is wel toegestaan, omdat dit alleen het haar aan de oppervlakte verwijdert.

 4. Scheer het Behandelde Gebied: Scheer het te behandelen gebied 24 tot 48 uur voor de afspraak. Dit zorgt ervoor dat de laser zich kan richten op de haarzakjes onder de huid zonder te worden gehinderd door het haar boven de huid.

 5. Vermijd Bepaalde Huidproducten: Vermijd het gebruik van huidproducten die irriterende stoffen bevatten, zoals retinoïden, glycolzuur en salicylzuur, ten minste een week voor de behandeling. Deze kunnen de huid gevoeliger maken voor de laser.

 6. Medicatie: Informeer je specialist over alle medicijnen die je gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de gevoeligheid van de huid voor licht verhogen. Het kan nodig zijn om bepaalde medicijnen tijdelijk te stoppen.

 7. Geen Parfum of Make-up: Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon is en vrij van make-up, parfum, deodorant of andere huidproducten op de dag van de behandeling.

 8. Kleding: Draag comfortabele kleding die gemakkelijk toegang geeft tot het te behandelen gebied en die de huid na de behandeling niet irriteert.

Door deze voorbereidingen te treffen, kun je de effectiviteit van je Quatro Wavelength laserbehandeling maximaliseren en het risico op bijwerkingen minimaliseren. Tijdens je consultatie zal de specialist je voorzien van specifieke instructies die zijn afgestemd op jouw behandeling, dus zorg ervoor dat je deze zorgvuldig opvolgt.

Ja, je kunt meestal direct na een behandeling met de Quatro Wavelength laser je dagelijkse activiteiten hervatten. Laserontharing is een niet-invasieve procedure met minimale hersteltijd. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen en richtlijnen die je moet volgen om het beste resultaat te behalen en eventuele bijwerkingen te minimaliseren:

 1. Vermijd Zonneblootstelling: Stel het behandelde gebied niet bloot aan direct zonlicht en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF als je naar buiten gaat. Dit helpt om hyperpigmentatie en huidirritatie te voorkomen.

 2. Vermijd Hete Baden en Sauna’s: Vermijd gedurende 24-48 uur na de behandeling hete baden, sauna’s, stoomkamers en intense fysieke activiteiten die overmatig zweten kunnen veroorzaken. Dit helpt om huidirritatie en mogelijke infecties te voorkomen.

 3. Gebruik Kalmerende Crème: Je specialist kan een kalmerende crème of aloë vera-gel aanbevelen om eventuele roodheid of zwelling te verminderen en de huid te kalmeren.

 4. Geen Strakke Kleding: Draag losse, comfortabele kleding om te voorkomen dat het behandelde gebied geïrriteerd raakt door wrijving.

 5. Vermijd Huidproducten met Irriterende Stoffen: Vermijd het gebruik van huidproducten die alcohol, retinoïden, glycolzuur of andere irriterende stoffen bevatten gedurende enkele dagen na de behandeling.

 6. Hydrateer de Huid: Houd het behandelde gebied gehydrateerd met een milde, niet-geparfumeerde moisturizer om de huid te helpen herstellen.

Hoewel de meeste mensen geen significante downtime ervaren na een laserontharingssessie, is het belangrijk om de nazorginstructies van je specialist op te volgen om complicaties te voorkomen en optimale resultaten te behalen. Als je tijdens de behandeling of daarna ernstige pijn, blaren of andere ongewone symptomen ervaart, neem dan contact op met je specialist.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je snel terugkeren naar je dagelijkse routine met minimale verstoring en maximaal comfort.

Ja, nazorg is belangrijk na een behandelingssessie met de Quatro Wavelength laser om de beste resultaten te bereiken en eventuele bijwerkingen te minimaliseren. Hier zijn enkele nazorginstructies die je moet volgen:

 1. Vermijd Zonneblootstelling:

  • Stel het behandelde gebied niet bloot aan direct zonlicht gedurende minimaal twee weken na de behandeling.
  • Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF op het behandelde gebied als je naar buiten gaat.
 2. Koeling van de Huid:

  • Gebruik koude kompressen of een koelende gel om eventuele roodheid, zwelling of ongemak te verminderen.
 3. Hydrateer de Huid:

  • Breng een zachte, niet-geparfumeerde moisturizer aan op het behandelde gebied om de huid gehydrateerd te houden.
  • Vermijd producten die irriterende stoffen bevatten, zoals retinoïden, glycolzuur en salicylzuur, gedurende enkele dagen na de behandeling.
 4. Vermijd Hitte en Zweten:

  • Vermijd hete baden, sauna’s, stoomkamers en intensieve fysieke activiteiten gedurende 24-48 uur na de behandeling om huidirritatie te voorkomen.
 5. Geen Harsen of Epileren:

  • Vermijd harsen, epileren of het gebruik van ontharingscrèmes tussen de behandelingen door, omdat deze methoden het haarzakje verwijderen. Scheren is wel toegestaan.
 6. Geen Strakke Kleding:

  • Draag losse, comfortabele kleding om te voorkomen dat het behandelde gebied geïrriteerd raakt door wrijving.
 7. Niet Krabben of Schuren:

  • Vermijd het krabben of schuren van het behandelde gebied, zelfs als het jeukt of geïrriteerd aanvoelt. Dit helpt om huidbeschadiging en infecties te voorkomen.
 8. Vermijd Make-up en Parfum:

  • Vermijd het aanbrengen van make-up, parfum of deodorant op het behandelde gebied gedurende ten minste 24 uur, vooral als het gezicht, de oksels of andere gevoelige gebieden zijn behandeld.
 9. Volg Instructies van de Specialist:

  • Volg alle specifieke nazorginstructies die door je specialist zijn gegeven. Zij kunnen aanvullende aanbevelingen hebben op basis van jouw huidtype en de reactie van je huid op de behandeling.

Het opvolgen van deze nazorginstructies helpt om de genezing van je huid te bevorderen, de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren en het risico op bijwerkingen te minimaliseren. Als je vragen of zorgen hebt na de behandeling, neem dan contact op met je specialist voor advies.

Het zien van resultaten na een behandeling met de Quatro Wavelength laser kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het haartype, de haarkleur, het huidtype en het behandelde gebied. Over het algemeen kun je verwachten de volgende tijdlijn voor het zien van resultaten:

 1. Direct na de Behandeling:

  • Direct na de behandeling kan het behandelde gebied rood en licht gezwollen zijn, vergelijkbaar met een milde zonnebrand. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een paar dagen.
 2. Eerste Week:

  • Binnen een week na de behandeling kunnen de behandelde haren beginnen uit te vallen. Dit kan lijken op haargroei, maar het zijn de behandelde haren die uit de haarzakjes worden geduwd.
 3. Tussen Behandelingen:

  • Gedurende de behandelingscyclus zullen de haren geleidelijk dunner en minder zichtbaar worden. Omdat haar in verschillende groeifasen zit, zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarzakjes effectief te behandelen.
 4. Na Meerdere Sessies:

  • De meeste mensen beginnen significante resultaten te zien na 3 tot 4 sessies. Het haar zal merkbaar dunner en lichter zijn, en de haargroei zal aanzienlijk verminderd zijn.
 5. Volledige Behandelcyclus:

  • Voor optimale resultaten zijn meestal 6 tot 8 sessies nodig, verspreid over enkele maanden. Dit zorgt ervoor dat de laser alle haarzakjes in de actieve groeifase kan targeten.
 6. Langdurige Resultaten:

  • Na de volledige behandelingscyclus kun je een langdurige vermindering van haargroei verwachten. Hoewel de meeste mensen blijvende resultaten ervaren, kunnen periodieke onderhoudssessies nodig zijn om de resultaten te behouden, vooral als hormonale veranderingen nieuwe haargroei stimuleren.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en de volledige reeks behandelingen te voltooien voor de beste resultaten. Je specialist zal een behandelplan op maat maken op basis van jouw specifieke huid- en haartype en je begeleiden door het proces.

Ja, er zijn bepaalde contra-indicaties waarbij het niet aanbevolen is om een behandeling met de Quatro Wavelength laser te ondergaan. Het is belangrijk om deze contra-indicaties te kennen en te bespreken met je specialist voordat je begint aan de behandelingen. Hier zijn de belangrijkste contra-indicaties:

 1. Zwangerschap en Borstvoeding:

  • Behandelingen met de Quatro Wavelength laser worden over het algemeen niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, vanwege het gebrek aan studies over de veiligheid van laserontharing tijdens deze periodes.
 2. Huidinfecties of Open Wonden:

  • Als je een actieve huidinfectie, ontsteking, uitslag of open wonden hebt op het te behandelen gebied, moet je wachten tot deze volledig zijn genezen voordat je een laserbehandeling ondergaat.
 3. Gebruik van Bepaalde Medicijnen:

  • Het gebruik van medicijnen die de huid gevoelig maken voor licht (fotosensitieve medicijnen) kan een contra-indicatie zijn. Dit omvat sommige antibiotica, acne-medicijnen zoals isotretinoïne (Accutane), en andere medicijnen. Informeer je specialist over alle medicijnen die je gebruikt.
 4. Huidkanker of Voorstadia van Huidkanker:

  • Personen met een geschiedenis van huidkanker of voorstadia van huidkanker moeten extra voorzichtig zijn en dit bespreken met hun arts voordat ze een laserbehandeling ondergaan.
 5. Actieve Koortslip of Herpes:

  • Als je een actieve uitbraak van een koortslip (herpes simplex) hebt, wordt het aanbevolen om de behandeling uit te stellen tot de uitbraak volledig is genezen.
 6. Donkere of Gebruinde Huid:

  • Hoewel de Quatro Wavelength laser is ontworpen om effectief te zijn voor verschillende huidtypen, kan een zeer donkere of recent gebruinde huid een verhoogd risico op bijwerkingen hebben. Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik geen zelfbruiners voor de behandeling.
 7. Auto-immuunziekten:

  • Mensen met bepaalde auto-immuunziekten, zoals lupus, die de huid kunnen beïnvloeden, moeten extra voorzichtig zijn en dit bespreken met hun arts voordat ze een laserbehandeling ondergaan.
 8. Gebruik van Antistollingsmiddelen:

  • Personen die antistollingsmiddelen (bloedverdunners) gebruiken, kunnen een verhoogd risico op blauwe plekken en bloedingen hebben en moeten dit bespreken met hun arts en specialist.
 9. Pacemaker of Inwendige Defibrillator:

  • Mensen met een pacemaker of inwendige defibrillator moeten voorzichtig zijn en hun cardioloog raadplegen voordat ze een laserbehandeling ondergaan, hoewel de risico’s laag kunnen zijn.

Het is essentieel om een grondige medische geschiedenis en huidanalyse te laten uitvoeren door een gekwalificeerde specialist voordat je begint met laserontharing. Dit helpt om eventuele risico’s te identificeren en ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief voor je is.

Prijslijst

GELAAT