De blog van deze maand gaat over oogverzorging, een verzorging die in mijn opinie veel te laat in de levensjaren en veel te weinig wordt toegepast.
Dit is vaak iets wat achter wegen wordt gelaten desondanks dat de huid rondt de ogen het snelste veroudert of verschijnselen van een ongezonde levenstijl tonen.

De huid rond de ogen veroudert sneller omdat deze anders is van structuur:

– In de huid rondom de ogen bevindt zich slechts een uiterst dunne laag onderhuids bindweefsel, de huid is hier buitengewoon dun (het is het meest dunne huidgedeelte van het gehele huidoppervlak.

– Door deze structuur vertoont de huid rond de oogcontour veel sneller allergische of geïrriteerde reacties, hier zijn oogproducten aan aangepast, daarom zijn dag en nacht crémes niet geschikt voor deze zone!

– De oogcontour bevat minder talgkliertjes waardoor de hydrolipidenfilm veel minder bescherming biedt, de huid moet geholpen worden om soepel en gehydrateerd te blijven.

– Elke oogkas bevat 37 spieren die de hele tijd contracties maken en de huid rondom de ogen in plooien trekt.

Omdat de huid rondom de ogen zo delicaat is moet je voorzichtig te werk gaan bij het aanbrengen van oogcrème en ervoor zorgen dat er geen huidverschuivingen plaatsvinden (zachtjes inkloppen). Het beste is om de oogcrème/gel aan te brengen ‘op het bot’, het harde gedeelte rondom je ogen, dit geldt zowel voor onder als boven je ogen. Je kunt de crème ook op je ooglid smeren, maar de kans bestaat dat je hier niet tegen kunt. Hou er rekening mee dat de crème vaak nog een beetje gaat ‘lopen’, uiteindelijk komt het product daardoor toch dichter bij je ogen.

Tips en trics om kraaiepootjes, opzwelling en blauwe kringen rond de ogen te voorkomen.

– Ogen regelmatig ontspanning geven (bv. oogcompresjes (lauw) met slappe kamillethee; ‘palmeren’ van de ogen schijnt een van de meest doeltreffende manieren te zijn om de ogen te ontspannen).

– Ogen ontzien (zonnebril bij zon, bril/lenzen bij afwijkingen).

– Het spreekt voor zich dat een gezonde levensstijl (rust, slaap, ontspanning) van belang is.

– Concealer kan donkere of blauwe kringen weg camoufleren.

Bij Esthetiek Amaranthe hebben we een heel uitgebreid gamma voor elk probleem rond de ogen.
Voor een all in behandeling hebben we de opsis treatment een behandeling van een uur enkel en alleen voor de ogen.